TAKAISIN ETUSIVULLE

Imaginary Oz

Päiväkirja ja valmennukset

Imaginary Oz (VH14-021-0296) on trakehnerori. Se on säkäkorkeudeltaan 168cm ja väriltään ruunikko. Ozzie on syntynyt 22.06.2014 Saksassa ja se on 45-vuotias. Orin omistaa Sanna H. (VRL-03258) ja sen on kasvattanut Welby/ Einfall.


Ozzie on estepainotteinen ja se kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.
Taso rataesteillä on 90cm (vt , )
Taso kouluratsastuksessa on Helppo C (vt , )


Kantakirjattu II-palkinnolla ja 72 pisteellä
Imaginary Oz on saavuttanut näyttelyistä 2x irtoSERT-palkinnon.

VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE
i. Mental Circus SIN
trak, rn 168cm
ii. Millennium Star T
trak, prn 166cm, VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Alté
iie. Crazy Drachen
ie. Serenade F
trak, prn 169cm
iei. Skyé
iee. Gaudiana
e. Indiana Ley
trak, rt 168cm, ERJ-I
ei. This Is My Secret F
trak, prt 170cm, ERJ-II, EV-II
eii. Toyboy
eie. Secret Frolic
ee. Ironica Roth
trak, rt 167cm, ERJ-II, YLA2
eei. Rye Iron
eee. Milandra

Jälkeläiset

trak-t. Azalea
e. Anemone, s. 03.01.2015

Historia

Imaginary Oz on tilausvarsa Einfallista. Olin jo pitkään tahtonut estepainotteisen trakehnerin, jolla on Alté isälinjassaan. Kun Welby perusti Einfallin ja toi sinne trakehnereja, niin näin tilaisuuteni tulleen. Valitsin emäksi hienon Indiana Leyn ja isäksi Nonsheinissä asuvan Mental Circus SINin. Suku on mukava sekoitus vanhaa ja hitusen tuoreempaa trakehnerverta.

Ozzie syntyi Saksassa, josta se tuotiin puolivuotiaana Yhdysvaltoihin. Olen kouluttanut sitä alusta lähtien itse valmentajani avustuksella. Ori on osoittanut olevansa kaikkea sitä, mitä varsalta halusinkin.


Luonnekuvaus

Pikkuvarsasta lähtien Ozzie on ollut hyvin riehakas ja veikeä. Joku voisi luonnehtia sitä myös hieman hölmöksi sen temppujen vuoksi. Todellisuudessa ori on kuitenkin enemmänkin nokkela kuin tyhmä. Se kyllä keksii keinot saadakseen sen mitä tahtoo. Varsana se oli mestari keplottelemaan itsensä ulos aitauksestaan. Onneksi se tapa kuitenkin jäi, kun ori kasvoi niin korkeaksi, että ei yksinkertaisesti enää päässyt aitojen alta tai välistä eikä se koskaan keksinyt hypätä ylikään. Nyt aikuisiällä sen temput keskittyvät lähinnä huomion ja makupalojen kerjäämiseen, jossa se on myös varsin taitava.

Ozzia voisi kuvailla hyvin rohkeaksi ja uteliaaksi oriksi. Se tykkää tutkia karsinaansa tulevat ihmiset turvalla hamuten ja tunnustellen tietenkin taskutkin herkkujen toivossa. Harjauksen aikana se osaa olla nätisti ja kaviotkin nousee oikein kivasti. Taluttaessa Ozzie tykkää esiintyä orimaisesti ja välillä vähän riehuakin, minkä vuoksi orikuolain on käytössä aina, kun sitä talutetaan ilman suitsia. Se on kuitenkin enemmän sellaista kilpakunnon mukana tuomaa pöllöilyenergiaa kuin varsinaista ongelmakäytöstä. Käytännössä Ozzien kanssa pärjäisi kokematonkin käsittelijä, jos vain rohkeus riittää. Vahinkoja ori ei ole koskaan onnistunut aiheuttamaan.

Ratsastaessa Ozzie on herkkä, mikä tekee siitä miellyttävän ja kevyen ratsastaa, mutta samalla myös haastavan. Mitään ylimääräistä ei selässä voi tehdä tai ori vetää herneen nenäänsä, eikä suostu yhteistyöhön. Pehmeällä ja tasaisella ratsastuksella ori kuitenkin antaa kaikkensa ja on todella komea näky upeiden liikkeidensä ansiosta. Orilla voisi olla paljonkin annettavaa kouluradoilla, mutta omistajan estepainotteisuuden vuoksi sen koulutustaso on jäänyt vaativaan B:hen, joka toki sekin on estehevoselta oikein hyvin.

Esteistä Ozzie syttyy. Heti kun se tietää pääsevänsä hyppäämään, se kuumuu ja lähtee käymään kierroksilla. Sillä on hypätessä valtavan hyvä takaosan käyttö, joka mahdollistaa voimakkaan ponnistuksen esteelle lähtiessä ja tarpeen vaatiessa tiukatkin käännökset esteiden välissä. Etenkin kilpailutilanteessa ori alkaa kuitenkin käymään herkästi ylikierroksilla, joka tuo omat haasteensa rataan. Ori hyppää kyllä aina ja joskus siltä toivoisikin pientä varovaisuutta hyppypaikoissa, jos ratsastaja tunaroi. Mutta ei, ori lähtee hyppyyn, vaikka tuloksena olisikin puoliksi esteen läpi juokseminen huonon hyppypaikan vuoksi. Yritteliäisyyttä Ozzielta ei ainakaan puutu!