TAKAISIN ETUSIVULLE

Mizerable May

Päiväkirja ja valmennukset

Mizerable May (VH15-021-0213) on trakehnertamma. Se on säkäkorkeudeltaan 161cm ja väriltään ruunikko. Milly on syntynyt 16.03.2015 Yhdysvalloissa ja se on 29-vuotias. Tamman on kasvattanut ja omistaa Sanna H. (VRL-03258).


Milly on estepainotteinen ja se kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.
Taso rataesteillä on 90cm (vt , )
Taso kouluratsastuksessa on Helppo C (vt , )


Ei vielä meriittejä

VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE
i. Ludevic Hexen
trak, mkm 164cm
ii. Bad Company CTN
trak, trn 165cm, EV-II
iii. Stricken II
iie. Chablish
ie. Lestrange PB
trak, km 169cm, EV-I
iei. Pyrmont
iee. Lethargia
e. Mingled Feig xx
xx, mrn, 159cm
ei. Spidershock RR xx
xx, rn 164cm
eii. Spidermonkey xx
eie. Shocker Stalin xx
ee. Evangeline Feig xx
xx, rn, 159cm
eei. Mr Cluedo xx
eee. Lazy Lene GA xx

Jälkeläiset

Historia

Mizarable May on ensimmäinen ratsukasvattini sitten kahteentoista vuoteen. Millyn emäksi valitsin laukkataustaisen Mingled Feigin, jonka ura ratsuna on sujunut oikein hienosti. Isäksi tuli vahvan hyppykyvyn omaava komistus Ludevic Hexen, joka vaikuttaa Einfallissa.

Milly sai olla vieroituksensa jälkeen nuorten laukkahevosten kanssa laiduntamassa. Se oppi laumassa sosiaaliseksi, mutta jäi vähemmälle käsittelylle. Mitään ongelmia tamman kanssa ei kuitenkaan koskaan ollut vähästä alkukäsittelystä huolimatta sen hyvän luonteen ansiosta.

Luonnekuvaus

Mizerable May on valtavan hyväpäinen tamma. Se on ollut varsasta lähtien utelias ja aivan hivenen arka kaikkea uutta kohtaan, mutta perusluonteeltaan kiltti ja todella lempeä. Tamman kouluttaminen on ollut näiden ominaisuuksien ansiosta hyvin helppoa. Milly tulee toimeen kaikkien laidunkavereiden kanssa, eikä ihmistenkään ole yleensä vaikea toimia sen kanssa. Joku voisi mennä sanomaan Millyä jopa hivenen tylsäksi, kun se tietynlainen säpäkkyys tuntuu puuttuvan tammasta lähes kokonaan ainakin käsiteltäessä. Onneksi edes esteillä tamma alkaa hivenen kuumua ja näyttää, että kyllä hänestäkin kilpahevosen temperamenttia löytyy.

Käsiteltäessä Milly siis todellakin on helppo. Kaikki toimenpiteet arkipäivän harjauksista, kavion puhdisteluista ja varustamisista sujuu siinä missä sitten harvemmin tehtävät kengitykset, madotukset ja hampaiden raspauksetkin. Taluttaessa se on rauhallinen, eikä juuri hölmöile. Uudessa paikassa se saattaa vähän katsella lepattavia tai muista syistä pelottavan oloisia esineitä tai asioita. Peloissaankin tamma kuitenkin tyytyy kävelemään taluttajansa perässä tärisevin askelin, eikä aiheuta sen kummempaa draamaa. Toki joskus Millykin on ottanut ihan kunnolla jalat alleen, jos riittävästi jänskättää, mutta sellaista tapahtuu aniharvoin.

Ratsuna Milly on vielä raaka ja kokematon. Se on nuoreksi tammaksi harvinaisen yhteistyökykyinen ja yritteliäs. Pyydettäessä se yrittää toteuttaa ratsastajan haluaman asian, vaikka se ei ihan ymmärtäisikään, mistä on kyse. Kouluratsastus ei ole Millyn vahvuus sen mitäänsanomattoman ravin vuoksi, mutta tähän asti opetetut temput se suorittaa kiitettävästi. Esteet ovat selvästi Millyn laji. Se rakastaa hypätä ja voi jopa innostua niin, että ratsastaja joutuu ihan kunnolla ottamaan takaisinpäin. Esteradoilla Milly voikin olla kuumenemisensa vuoksi vähän haastavampi. Maastossa tamma on tottunut kulkemaan nuoresta pitäen, joten siellä se toimii hyvin. Se on rauhallinen, mutta tarjoaa kyllä kunnon kiitolaukat, jos sille siihen annetaan mahdollisuus.