TAKAISIN ETUSIVULLE

Vicenza Feig

Päiväkirja ja valmennukset

Vicenza Feig (VH15-006-0130) on englantilainen täysiveritamma. Se on säkäkorkeudeltaan 161cm ja väriltään rautias. Vicenza on syntynyt 14.04.2014 Yhdysvalloissa ja se on 39-vuotias. Tamman on kasvattanut ja omistaa Sanna H. (VRL-03258).


Vicenza on estepainotteinen ja se kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.
Taso rataesteillä on 90cm (vt , )
Taso kouluratsastuksessa on Helppo C (vt , )


Vicenza Feig on saavuttanut näyttelyistä MVA-SERT -palkinnon (18.1.2016 Einfall, päätuomarina Welby) ja irtoSERT-palkinnon (03.4.2015 Einfall, päätuomarina Jannica)

VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE
i. Rolling Ruler CTB xx
xx, rt 168cm
ii. Runaway Ruler CTB xx
xx, prn 163cm
iii. Running Wroom-Wroom xx
iie. Dawn Sovereign xx
ie. Drift's Anifaria xx
xx, prt 167cm
iei. Symbol of Eternity xx
iee. Ani Arabella xx
e. Vicious Feig xx
xx, rt, 161cm
ei. Chasin' Fire RVC xx
xx, trn, 166cm
eii. Fungiform xx
eie. Time Before Fire xx
ee. Vivacious RVC xx
xx, rt 161cm
eei. Believe The Court xx
eee. Kschessinska GA xx

Jälkeläiset

Historia

Vicenza Feig syntyi ja kasvoi Farleigh Acresissa. Se aloitti laukkauransa kaksivuotiaana muiden ikätovereidensa tavoin. Se ei ollut koskaan kaksivuotiaiden kirkkaimpia laukkalupauksia, mutta yritti parhaansa treeneissä. Kilparadoilla tulokset eivät olleet parempia. Tamma ehti kilpailla kaksi kautta ja saavutti viimein maidenvoittonsa kolmivuotiskauden lopulla. Valitettavasti lähtö oli liian kova pala tammalle ja se loukkaantui lievästi. Herttaisella luonteellaan vaikutuksen tehnyt tamma siirtyi Farley Stablesiin sairaslomalle ja se astutettiin. Varsomisen jälkeen tammaa aletaan ratsukouluttaa tähtäimessä esteradat.

Luonnekuvaus

Vicenza Feig oli varsana riehakas ja iloinen. Se yritti aina saada ikätovereitaan leikkimään kanssaan, ja jos ei onnistunut siinä, niin seuraavasi se siirtyi härnäämään aikuisia tammoja. Aikuistuessa tamman riehakkuus muita hevosia kohtaan väheni ja se alkoi kiinnostua ihmisistä enemmän. Vicenza tykkää ihmisistä ja erityisestä heiltä saaduista rapsutuksista. Se rakastaa seisoskella rapsutettavana ylähuuli pitkänä.

Hoitaessa Vicenza on hyvin herttainen ja lempeä. Harjaus on tamman mielestä lähes yhtä kivaa kuin rapsuttelu, joten se voisi seistä vaikka koko päivän harjattavana. Muutenkin erilaiset hoitotoimenpiteet sujuvat tamman kanssa hyvin. Taluttaessa Vicenza voi olla välistä vähän leikkisä ja sille täytyy joskus kertoa, että riimunnarussa ei voi leikkiä. Herttaisuudestaan huolimatta Vicenza voi käyttäytyä hyvinkin tammamaisesti, kun sitä komentaa. Se reagoi voimakkaasti kovaan komentamiseen ja alkaa herkästi käyttäytymään yhteistyöhaluttomasti. Taluttaessa tämä ilmenee esimerkiksi sillä, että tamma alkaa jättäytymään haluttomasti taakse tai juuri päinvastaisesti reagoi kommennukseen hyppäämällä pystyyn. Onneksi tamma kuitenkin pääsääntöisesti käyttäytyy erittäin hyvin, ei sitä tarvitse usein komentaa.